top of page
Matarmontören .jpeg
EBR Diplomerad Mätarmontör kategori 1
 

EBR Diplomerad mätarmontör kategori 1 inkluderar nu ESA-E4 Elektriskt arbete för mätarmontör (elmätare – kategori 1). Detta innebär att du får två certifikat efter genomförd och godkänd EBR Diplomerad mätarmontör. 

3 dagar

Hos dig som kund

Certifikat Wattityd, Energiföretagen Sverige

Företagsanpassad, Öppen utbildning

Bakgrund

Från och med 16 oktober 2023 har Energiföretagen Sverige beslutat att EBR Diplomerad mätarmontör kategori 1 inkluderar nu ESA-E4 Elektriskt arbete för mätarmontör (elmätare – kategori 1). 

EBR har höga krav på sina lärare och instruktörer och vi har noga valt våra utbildare med omsorg. De har även tillsammans med branschen och elsäkerhetsverket kommit överens om en lämplig nivå på mätarmontörens kunskapsnivå. Våra utbildare är godkända av Energiföretagen Sverige och EBR i enlighet med de krav som ställs.​

Utbildningen är framtagen för att generera fler mätarmontörer som arbetar elsäkert och för att säkerställa hög kvalité på mätarmontaget.

Utbildningen

Utbildningen Diplomerad mätarmontör kategori 1, inleds med en validering av dina elkunskaper. Utifrån valideringen anpassar vi utbildningen om din kunskapsnivån uppfylls. Under utbildningen av mätarmontörer genomförs såväl teoretiskt samt praktiskt övningar samt ett slutprov.​ 

Mobil utbildningsutrustning

På vår mobila utbildningsanläggning simuleras de vanligaste felen som mätarmontören kan stöta på i sin vardag och du får möjlighet att felsöka och åtgärda dessa.  Det ger dig som utbildningsdeltagare möjlighet att öva på praktiskt på de vanligaste förekommande felen som kan uppstå och moment så du blir säker i din yrkesroll.

 
Målgrupp

Utbildningen riktar sig till dig som ska utföra mätarbyte kat 1. 

Mål

Utbildningen är framtagen för att generera fler mätarmontörer som arbetar elsäkert och för att säkerställa

hög kvalité på mätarmontaget.

Plats

Vi utbildar på plats ute hos dig som kund med vår mobila övningsanläggning men du är självklart välkommen till oss Sjöbo (Skåne).

Innehåll
  • ESA mätarmontör

  • ESA-E4 Elektriskt arbete för mätarmontör (elmätare – kategori 1). 

  • Valda delar inom AMS 

  • Praktiska övningar med felsökning

  • Slutprov

Metod

Vi tillämpar Energiförtagens inlärningsmodell GROW, vilket betyder att utbildningen anpassas efter just dina förutsättningar.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs.

Utbildningens längd

Utbildningen genomförs under 3 dagar lärarledd tid.

Utbildare

Våra utbildare är godkända och certifierade av Energiföretagen Sverige. 

Certifikat - en utbildning två certifikat

Ett sexårigt certifikat för EBR Diplomerad mätarmontör kategori 1 samt ett treårigt certifikat för ESA E4 Elektriskt arbete för mätarmontör (elmätare – kategori 1).
 

Se vilka öppna utbildningstillfällen som du kan boka just nu.

Se alla utbildningar.

ebr logga.png
Energiföretagen Sverige logga.png
Dela med någon som är redo för utveckling
bottom of page