top of page
Image by Martin Splitt
HLR & Första hjälpen - elskador

Elolyckor är farliga händelser och därför är det oerhört viktigt att alla är medvetna om och är utbildade i rätt handlingsrutiner vid elolyckor. Vårt mål är att branschen ska få den bästa kompetensen gällande just el- och även fallskador och hur du ska agera vid olycka.

4h

Hos dig som kund

Certifikat 

Företagsanpassad

Utbildningen
Utbildning ger dig grundläggande kunskaper i HLR och Hjärt- och lungräddning och fokuserar på vad som händer i kroppen när den utsätts för strömgenomgång och ljusbågsolycka samt hur du med kunskap kan rädda liv och  minska skador på kort och lång sikt.
Utbildare

Jenny Lancing har har arbetat som leg. sjuksköterska sedan 2015 och har gedigen erfarenhet inom akutsjukvård, hjärt- och thoraxkirurgi. Hennes expertis inkluderar bland annat hantering av patienter med elskador, och hon utbildar nu inom HLR och första hjälpen i samband med elskador samt föreläser inom ämnet. Jenny är godkänd av Svenska Rådet för hjärt- lungräddning.

Målgrupp

Utbildningen vänder sig till alla inom elbranschen som vill ha en högkvalitativ utbildning inom HLR och första hjälpen med inriktning elskador.

Mål

Efter utbildningar skall du ha kunskap och veta hur du ska agera för att rädda liv och minskar skador, både på kort och lång sikt, samtidigt som du skyddar dig själv och andra. Du kommer få en ökad medvetenhet om skador till följd av strömgenomgång och ljusbågsolycka och hur kroppen kan påverkas av dessa. 

Plats

Lärarledd på plats hos dig som kund alternativt hos oss i Sjöbo, Skåne.

Innehåll 

Innehållet anpassas efter grupp men innehåller generellt:​

  • HLR.

  • Hjärtstartare.

  • Elolycka, åtgärder.

  • Strömgenomgång.

  • Brännskada.

  • Fallolycka orsakat av elolycka.

  • Ljusbågsolycka.

  • Vikten av akutsjukvård.

Metod

Utbildningen varvar föreläsning med praktiska övningar.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs.

Utbildningens längd

Utbildningen längd varierar beroende på gruppens storlek och förutsättningar, cirka 4h.

Certifikat

Ja. Du får även ett plastkort där det står vad du kräver av vården och vilka provtagningar som skall göras vid strömgenomgång samt ljusbågsolycka.

Repetition

Repetition varje år.

Om

Jenny Lancing

Vi samarbetar med Jenny Lancing, på Lancing Vita AB för att ge branschen den bästa kunskapen. Jenny, är erfaren akutsjuksköterska, strävar genom sina föreläsningar o utbildningar att uppmärksamma elbranschen om skador relaterade till elektricitet. 

Kombinera HLR och första hjälpen - elskador
nedtagning (1).jpeg

Magiska öknar

Nedtagning av nödställd

Läs mer

AMS Hogspanning.jpg

Urbant exotiskt

AMS

utbildningar

Läs mer

Kontroll före idrifttagning.jpeg

Dimmiga bergen

Kontroll före idrifttagning

Läs mer

bottom of page